Thuisbatterij: is dat voordelig?

Om erachter te komen of een thuisbatterij voordelig is, zijn er een aantal belangrijke punten waar je als koper over na moet denken. Toch zijn er veel voordelen die in ieder geval van pas komen. Zo is het natuurlijk heel goed voor je portemonnee. Voor meer informatie over de voordelen van een thuisbatterij ben je hier op het juiste adres. Lees verder en ontdek of een thuisbatterij voor jou voordelig is. 

De voordelen van een thuisbatterij 

Voordat we kunnen kijken naar de voordelen van een thuisbatterij is het goed om te weten wat het precies inhoudt. Een thuisbatterij is een apparaat dat opgewekte zonne-energie kan opslaan zodat je dit later kunt gebruiken. Denk aan latere momenten, zoals avonden, bewolkte dagen of tijdens uren dat je veel energie gebruikt. 

Het eerste voordeel waar we naar gaan kijken is het meest voor de hand liggende; namelijk de verlaagde energiekosten. Doordat je minder ‘gewone’ energie gaat gebruiken en volop gebruik kunt maken van de zonne-energie, zelfs op donkere dagen, kun je enorm besparen. Daarnaast is een thuisbatterij gewoonweg voordelig wanneer je deze combineert met zonnepanelen, doordat je tenminste 75% kunt gebruiken in plaats van 30%. 

Doordat je op elk moment stroom hebt wat je kunt gebruiken ben je ook nog eens volledig onafhankelijk van energieleveranciers en heb je altijd een back-up- of noodoplossing. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over stroomstoringen. 

Investeren in een thuisbatterij: hier moet je op letten

Voordat je investeert in een thuisbatterij, zijn er enkele belangrijke dingen om te overwegen. Sta je niet stil bij deze punten? Dan kan het achteraf blijken dat een thuisbatterij toch niet zo voordelig voor jouw situatie blijkt. 

  • Eerst moet je jouw energieverbruik begrijpen en controleren, want een batterij slaat overtollige elektriciteit op voor later gebruik. 
  • Zorg ervoor dat jouw huis geschikt is voor een batterij installatie, met voldoende ruimte en goede ventilatie. Denk aan het type batterijtechnologie, levensduur en garantie. 
  • Vergelijk prijzen en zoek naar financiële subsidies. Overleg met een gekwalificeerde installateur om de beste opties voor jouw behoeften te bepalen. 
  • Hou rekening met de toekomstige energiebehoeften en de milieueffecten van jouw beslissing.

Leave a Comment