Verschillende soorten isolatie

Hoewel beide verschillende voordelen bieden voor spouwmuurisolatie, blijft de vraag: welke is de juiste keuze? Om je te helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze voor de isolatie die je nodig hebt, beschrijft dit artikel de kenmerken, voordelen en toepassingen van FoamConnect en EPS-parels.

Wat is Foamconnect?

Een milieuvriendelijke keuze voor traditionele isolatieschuimen zoals polyurethaanschuim. Het is minder belastend voor het milieu dan andere schuimen omdat het is gemaakt van plantaardige oliën.

Waarom Foamconnect?

FoamConnect  is brandveiliger dan klassieke isolatieschuimen. FoamConnect heeft ook een langere levensduur en is gemakkelijker te verwerken dan andere milieuvriendelijke isolatieschuimen, waardoor het goedkoper is.

Het grote voordeel van Foamconnect is dat het een milieuvriendelijk schuim is dat tot in de kleinste hoekjes en gaatjes een perfecte afdichting garandeert. Hierdoor weet je zeker dat elke spleet en elk klein holletje goed geïsoleerd wordt. Hoewel dit isolatiemateriaal voornamelijk wordt gebruikt voor de na-isolatie van bestaande woningen, kun je het ook gebruiken voor her-isolatie, mits het bestaande isolatiemateriaal in de spouwmuur minerale wol (ook wel glaswol) is. Glaswol is een eenvoudige, maar effectieve methode voor moeilijk bereikbare ruimtes, met eigenschappen die vocht weren, water afstoten en damp laten passeren.

Als je ervoor wilt kiezen om te verduurzamen in Zuid-Holland, dan kan je ook kiezen voor vochtwerende EPS grafietparels. Deze parels worden samen met een kleefmiddel in je spouwmuur geblazen. Ze vullen alle openingen, waardoor inzakking onmogelijk is.

Je muur isoleren met FoamConnect

Als je wilt verduurzamen in Zuid-Holland en omgeving, dan is één van de isolatiematerialen waarmee je je spouwmuur kunt laten isoleren FoamConnect. Direct Verduurzamen is namelijk lid van het Isolatie Gilde, een stichting met hoge normen voor kwaliteitsbeoordeling voor de aangesloten isolatiebedrijven. Deze bedrijven werken volgens de nieuwste methoden van verwerking, waaronder ook het door het Isolatie Gilde ontwikkelde FoamConnect. Ook wordt aandacht besteed aan een opleidingsprogramma voor adviseurs en uitvoerders, zodat isolatiematerialen als FoamConnect op een verantwoorde manier worden geadviseerd en verwerkt. Goed om te weten: de kwaliteitsverklaring voor FoamConnect is correct opgesteld volgens het onafhankelijke College van BCRG. De kwaliteit van FoamConnect wordt dus gewaarborgd door de expertise van het Isolatie Gilde én door externe partijen.

Waarom kiezen voor FoamConnect?

Ongeacht welk isolatiemateriaal er tijdens de bouw van je woning is gebruikt, FoamConnect is geschikt om mee te herisoleren. Je hoeft de bestaande isolatie zelfs niet eerst te verwijderen. FoamConnect drukt het aanwezige materiaal opzij en vult je spouwmuur naadloos op. Dergelijke duurzame oplossingen voor isolatie zijn erg belangrijk, vooral als je in Zuid-Holland woont en wilt verduurzamen met Direct Verduurzamen.

Wat zijn EPS-parels

Polystyreenparels, ook wel EPS-parels genoemd, zijn een lichtgewicht isolatiemateriaal dat is gemaakt van kunststof en afkomstig van aardolie. De zwarte varianten staan vooral bekend om hun uitstekende thermische isolatiecapaciteiten.

EPS parels, die een isolatiewaarde hebben van 0,033 tot 0,042 W/mK, worden met speciale methoden in de spouwmuur geblazen. Dit leidt tot een efficiënte isolatietechniek die helpt gebouwen energie-efficiënter te maken.

EPS Connect biedt uitstekende lijmkracht voor EPS-parels

EPS Connect is een uitstekende lijm die is ontworpen om EPS-parels goed te verbinden. Deze inventieve lijmoplossing is essentieel voor het verstevigen en optimaliseren van EPS-parelisolatiesystemen binnen spouwmuren.

De pluspunten van EPS-parels zijn als volgt:

EPS-parels zijn een flexibele oplossing voor bijna elk bouwproject omdat ze slechts een spouwbreedte van 30 mm nodig hebben. EPS-parels zijn een milieuvriendelijke optie voor isolatie omdat ze volledig recyclebaar zijn.

Ze bieden onder de isolatiematerialen de hoogste vochtbestendigheid, waardoor huishoudens beschermd blijven tegen vochtschade.

Waarom Foamconnect een stap voor heeft.

Hoewel EPS-parels veel voordelen hebben, presteren ze niet beter dan Foamconnect bij het afdichten van kieren, waarbij het gebruik van EPS-parels kleine spleten en gaten kunnen blijven die niet helemaal worden opgevuld door het isolatiemateriaal. Toch weet Foamconnect ieder hoekje en spleet efficiënter te bereiken en af te dichten, resulterend in een meer homogene laag van isolatie.

De keuze tussen Foamconnect of EPS-parels hangt af van de specifieke behoeften van elk project. Elk type isolatiemateriaal heeft zijn eigen specifieke functies en voordelen voor gebruik.

Na deze uitgebreide vergelijking van Foamconnect en EPS-parels kunt u zich echter nog steeds afvragen: Wat is nu eigenlijk de terugverdientijd van spouwmuurisolatie? De terugverdientijd kan variëren op basis van een aantal variabelen, zoals het type isolatiemateriaal, de dikte van de spouwmuur en het klimaat in uw huis. De kosten van de isolatie kunnen typisch binnen drie tot vijf jaar worden terugverdiend, maar dit is een ruwe schatting. Voor een meer nauwkeurige berekening is het nog steeds raadzaam om een isolatiespecialist te raadplegen.

Een inspectie van uw spouwmuur is noodzakelijk

Dus wanneer u een bepaalde spouwmuurisolatiesoort kiest, zijn er veel factoren die van invloed zijn. Het is raadzaam om een spouwmuurisolatiebedrijf in te schakelen om de beste keuze te maken. Deze zal uw gevel en spouw grondig onderzoeken op basis van uw behoeften en eisen. Zo kan hij de juiste soort isolatie voor de spouwmuur kiezen.

Leave a Comment