Welke zonnepanelen merken zijn Tier-1?

Als je besluit om zonnepanelen te installeren, moet je een paar keuzes maken. Een van die keuzes is het merk van de zonnepanelen. Het is handig om te weten welke zonnepanelen goed zijn. Tier 1 wordt gezien als de beste categorie. De merken die hiervoor in aanmerking komen  maken alle zonnepanelen zelf, bestaan minstens vijf jaar, produceren volledig automatisch, en zijn innovatief. Lees verder om te ontdekken welke zonnepanelen merken tot Tier 1 behoren!

De top 5 Tier 1 zonnepanelen merken

Bij zonnepanelen heb je te maken met verschillende “tiers”: Tier 1, 2 en 3. Deze categorie├źn worden gebruikt om de betrouwbaarheid en kwaliteit van zonnepanelen merken aan te geven. Hoewel het geen officieel systeem is, helpt het om een idee te krijgen van de verschillende merken. 

Tier 1 wordt beschouwd als de beste categorie. Hieronder vind je een lijst van de top 5 tier 1 zonnepanelen merken

  • Sunpower: Bekend om hoogwaardige zonnepanelen met de Maxeon-technologie, die ze effici├źnt en duurzaam maakt.
  • SolarWorld: Een Duits bedrijf dat zowel kwalitatieve monokristallijne als polykristallijne panelen produceert, populair in Europa en wereldwijd.
  • First Solar: Onderscheidt zich door dunne-film zonneceltechnologie, ideaal voor grootschalige projecten, maar neemt meer ruimte in.
  • Jinko Solar: Een van ‘s werelds grootste fabrikanten met diverse panelen in verschillende prijsklassen.
  • Trina Solar: Een Chinees bedrijf bekend om hun voortdurende verbeteringen in zonnepanelen technologie, gebruikt wereldwijd door zowel huizen als bedrijven.

Andere voorbeelden zijn merken zoals Canadian Solar, Yingli Solar en AEG.

Wat maakt een zonnepaneel een Tier 1 merk? 

Een zonnepaneel wordt een Tier 1 merk genoemd als het aan speciale eisen voldoet. Ten eerste moet het bedrijf dat zonnepanelen maakt minstens vijf jaar bestaan. Dat betekent dat ze al een tijdje in de zonne-energie business zitten. Ten tweede, deze bedrijven maken hun zonnepanelen zelf in hun eigen fabrieken. Ze vertrouwen niet op andere bedrijven om dit te doen. En tot slot gebruiken ze goede technologie om hun zonnepanelen te produceren. Hierdoor zijn de panelen betrouwbaar en van hoge kwaliteit.

Dus, als je een Tier 1 zonnepaneel kiest, weet je dat je er een krijgt van een ervaren bedrijf dat hoogwaardige panelen maakt met moderne technologie.

Leave a Comment